Hlavní obsah

Hasiči likvidovali na okraji Prahy požár pole, jeden popálený

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Několik hasičských jednotek v sobotu odpoledne likvidovalo v Praze Ďáblicích požár pole. Oheň spálil plochu o rozloze 300 krát 1000 metrů. Jeden člověk se popálil, uvedli hasiči na Twitteru a mluvčí záchranné služby Jana Poštová.

Foto: Kristýna Schwarzová

Požár pole v Praze Čakovicích

Článek

K požáru pole u Řepné ulice byli hasiči přivoláni před 16:00 a zhruba o hodinu později ho dostali pod kontrolu.

Podle původních informací vyjeli k požáru pole o rozsahu 200 krát 100 metrů, nakonec ale podlehla ohni výrazně větší plocha. Na hašení se podíleli hasiči ze sedmi stanic, na místě byli i vojenští hasiči z nedalekého kbelského letiště.

„Pro jednu osobu si velitel zásahu zavolal záchrannou službu,” informovali hasiči. Podle Poštové si záchranáři převzali popáleného muže, byl ale při vědomí. Pro Prahu stejně jako pro další kraje v severozápadní polovině Čech platí do odvolání upozornění meteorologů na nebezpečí vzniku požárů. Důvodem jsou vysoké teploty a trvající sucho.

Pražský magistrát v reakci na to zakázal v hlavním městě rozdělávání ohňů na rizikových místech. Zapršet by mohlo až v neděli, kdy se podle meteorologů mají v Čechách a na západě Moravy ojediněle objevit silné bouřky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám