Hlavní obsah

Hala se senem na Královéhradecku lehla popelem, škoda je téměř tři milióny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pondělní požár haly s uskladněným senem v Převýšově na Královéhradecku způsobil škodu za 2,7 miliónu korun. Kvůli požáru byl vyhlášen druhý poplachový stupeň, informovala mluvčí hasičů Martina Götzová.

Foto: HZS Královehradeckého kraje

Požár haly se senem v Převýšově na Královéhradecku.

Článek

Informaci o požáru přijali hasiči těsně před 17. hodinou. Na místo vyrazili profesionálové z Hradce Králové a Nového Bydžova, ale i řada dobrovolných jednotek z Chlumce nad Cidlinou, Nového Města či ze středočeských Žiželic.

Foto: HZS Královehradeckého kraje

Hasiči nechali halu se senem kontrolovaně dohořet.

Hořela skladovací hala o rozměrech 15 na 40 metrů v areálu zemědělských budov. Požár zachvátil celou halu a hasiči po dohodě s majitelem rozhodli, že nechají halu kontrolovaně dohořet. „Další zásah jednotek by byl pro samotné hasiče velmi nebezpečný. Železobetonová konstrukce se postupně propadala a neumožňovala vstup do objektu. Jednotky tak provedly zabezpečení okolních objektů, aby zabránily rozšíření požáru i na ně,” uvedla Götzová.

Vyšetřovatel stanovil předběžnou škodu na 2,7 miliónu korun. V hale shořely asi dva tisíce balíků slámy v hodnotě 700 tisíc korun, zbylé dva milióny korun jsou škody způsobené na samotném objektu haly.

Příčina požáru bude podle Götzové předmětem dalšího vyšetřování.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám