Hlavní obsah

Hajlující dvojice tahala v pražském autobusu dítě z kočárku

Novinky, kub
Praha

Policie vyšetřuje dva muže, kteří podle svědků při cestě nočním autobusem v Praze provolávali nacistický pozdrav se vztyčenou pravicí známý jako hajlování. Navíc slovně šikanovali rodiče snědé pleti, kterým se snažili vytáhnout dítě z kočárku. V autobuse v té době cestovalo dalších nejméně pět lidí.

Foto: Městská policie Kladno

Městská policie

Článek

Incident se stal v pondělí v autobusu jedoucím z centra na Jižní Město. O případu ve středu informovala mluvčí pražských strážníků Irena Seifertová.

„Půl hodiny po půlnoci upoutal křik a obrovské rány hlídku strážníků, která kontrolovala konečnou stanici metra Háje,” popsala mluvčí s tím, že zvuky byly slyšet opodál od zastávky autobusů Brechtova.

Nacisté zavraždili Jana Opletala cíleně, protesty byly záminkou k teroru

17. listopad

Z autobusu podle ní vystoupili dva muži ve věku 46 a 47 let se vztyčenými pravicemi, kteří vykřikovali „Sieg Heil“, což je nacistický pozdrav. Řidič později vypověděl, že oba nastoupili před půlnocí ve stanici I. P. Pavlova a jeli až na konečnou na Hájích.

Recidivista v hajlování mával pravačkou v Uherském Hradišti, hrozí mu tři roky vězení

Krimi

„Během cesty se zaměřili na rodinu - muže a ženu snědé pleti s malým dítětem v kočárku. Rodiče slovně uráželi a dítě se snažili z kočárku vyndat. Když se otec dítěte ohradil, vyhrožovali mu újmou na zdraví. Zároveň opakovaně hajlovali. V autobuse tou dobou cestovalo dalších minimálně pět lidí,” uvedla Seifertová.

Oba muži se nerozpakovali a k hajlování se strážníkům spontánně přiznali, načež zakázaný pozdrav spojený s oslavou nacistického vůdce Adolfa Hitlera zkoušeli i před nimi.

Závozník hajloval na demonstraci SPD, soud mu potvrdil podmínku

Krimi

Dechovou zkoušku na alkohol jeden z mužů odmítl, druhý nadýchal 1,7 promile. Případ si převzala státní policie kvůli podezření z trestného činu. O které paragrafy by se mělo jednat, vyšetřovatelé zatím neupřesnili, ve hře může být některý z činů proti lidskosti a také výtržnost.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám