Hlavní obsah

Hádka skočila vraždou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

RAKOVNÍK

Tragický závěr mělo sobotní setkání dvaadvacetiletého mladíka s o patnáct let staršího muže v obci Žďáry na Rakovnicku. V hádce starší muž mladíka bodl do srdce. Z místa činu utekl do lesa, před šestou ráno se však sám přihlásil na policii

Foto: Milan Papežík

Angelo Kelly při společném vystoupení s Leonou Černou v Divadle U Hasičů (24.1.2009)

Článek

Mladík byl na návštěvě v domě svých známých, ze kterými přijela z Prahy jejich matka se svým přítelem. Vzájemné neshody mezi oběma muži během večera skončily kolem desáté večer tragédií. Starší muž vzal nůž a mladšího bodl do hrudníku.

"Ti muži se nikdy předtím neviděli, sešli se úplně náhodně," uvedl mluvčí rakovnické policie  René Černý. "Oběť byla na návštěvě u svých majitelů nemovitosti, za nimiž přijela jejich matka s přítelem. Během večera požívali alkohol a navzájem si řekli, co je jim nelíbí."

Nasazen byl i vrtulník

O incidentu policii informovala záchranná služba, jejíž lékař se marně snažil zraněného mladíka přivést k životu. Okamžitě se rozběhla rozsáhlá pátrací akce, které se zúčastnilo několik policejních hlídek. Přizván byl i psovod. Policisté tři hodiny bezúspěšně prohledávali les mezi obcemi Příčina a Hvozd. "Na zemi bylo nasazeno dvacet pětadvacet mužů," uvedl Černý. Útočníka však nedopadli, přestože si  přivolali na pomoc vrtulník s termovizí. Vrtulník totiž se musel kvůli zhoršujícímu se počasí vrátit na základnu.

Muž se přihlásil sám

Muž, který v noci rychle zmizel, se nakonec v 05:50 sám přihlásil na policejní stanici v Rakovníku. Muž byl obviněn z vraždy a  byl převezen do věznice v Praze na Pankráci.

Hrozí mu až patnáctileté vězení.

Vyšetřování ukázalo, že na muže byl vydán příkaz k dodání do výkonu trestu kvůli neplnění vyživovací povinnosti. Za násilnou činnost zatím trestán nebyl.

Policie nebyla schopna potvrdit, že by v domě byly obvyklé neshody nebo se tam pravidelně konaly hlučnější večírky.

Reklama

Výběr článků

Načítám