Hlavní obsah

Grossův policejní tým státní zastupitelství neobcházel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Speciální pracovní tým "Mlýn", který zřídil ještě jako ministr vnitra současný premiér Stanislav Gross, při své činnosti dodržoval zákon a spolupracoval se státními zástupci. Tvrdí to alespoň mluvčí Vrchního státního zastupitelství Irena Zadražilová.

Foto: Archiv BVV

Červená škodovka míří halpi C k pódiu

Článek

"Dozorující státní zástupce jedná vždy s policejním orgánem a to plně v intencích zákona bez ohledu na to, do jaké organizační struktury je včleněn," řekla Právu mluvčí. Zároveň nemá žádné informace, že by členové týmu "Mlýn" státní zastupitelství obcházeli. "Nevím o tom," zdůraznila.

Údajnou nestandardnost postupů speciální skupiny odmítla také mluvčí policejního prezidia Blanka Kosinová. "Tým pracoval standardním způsobem, v souladu se zákonem o Policii ČR, s Trestním řádem a zákonem a jednotlivé kauzy byly dozorovány věcně a místně příslušným státním zástupcem," uvedla již dříve.

Pětičlenný policejní tým zřídil pokynem tehdejší ministr vnitra Gross 15. května 2002 k zajištění úkolů spojených s podezřením ze závažné hospodářské trestné činnosti, do které mohou být zapojeni policisté. Současný ministr vnitra František Bublan ho nedlouho po své instalaci do funkce zrušil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám