Hlavní obsah

Gang s bagrem sešrotoval velkokapacitní skleníky, zbyly jen základy

Právo, vor

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sokolov

Škodu za téměř 20 miliónů korun způsobila parta jedenácti lidí, kteří s pomocí rozbrušovaček napojených na elektrocentrály rozebrali a odvezli do sběru kovový materiál ze čtyř velkých skleníků stojících v areálu soukromé firmy ve Vřesové na Sokolovsku. S pomocí bagru zdemolovali čtyři betonové budovy stojící vedle skleníků a materiál z nich podobně zužitkovali.

Foto: Policie ČR

Rozkradený areál soukromé firmy na Vřesové.

Článek

„Obvinění muži ve věku od 20 do 60 let měli ze soukromého areálu na Vřesové odcizit různý, především kovový materiál,“ uvedla v pondělí mluvčí karlovarské krajské policie Kateřina Böhmová.

„Hned při vjezdu do areálu odcizili vjezdní bránu. Následně měli rozebrat čtyři velké skleníky a čtyři budovy. Na rozřezání kovových částí používali rozbrušovačky, které měli napojené na dovezené elektrocentrály. Budovy bourali za pomoci dovezeného bagru a skleníky strhli pomocí lan přivázaných za vozidlem,“ popsala řádění zlodějů mluvčí policie.

Foto: Policie ČR

Rozkradený areál soukromé firmy na Vřesové.

„Materiál odváželi na nákladním vozidle nebo na přívěsech a vozili je do různých sběren v okolí. Celková škoda je předběžně vyčíslena na částku přesahující 19 100 000 korun,“ podotkla Böhmová, podle které tři z obviněných už byli v minulosti za stejnou či podobnou trestnou činnost odsouzeni.

„Počet obviněných v tomto případu není konečný. S největší pravděpodobností bude počet obvinění stoupat. Případem se nadále kriminalisté zabývají,“ konstatovala Böhmová.

„Za krádež hrozí obviněným v případě odsouzení trest odnětí svobody až na pět let nebo peněžitý trest,“ doplnila mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám