Hlavní obsah

Gang kuplířů z dálnice D5 dostal až osm let vězení

Praha
Aktualizováno

Krajský soud v Praze poslal do vězení gang kuplířů, kteří organizovali prostituci na dálnici D5. Pěti lidem uložil od pěti do osmi let vězení, dva lidé odešli s podmínkami. Podle obžaloby si jednu z dívek dokonce koupili od její rodiny. Rozsudek není pravomocný, lze se proti němu odvolat.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Policejní eskorta přivádí k Okresnímu soudu pro Prahu 5 jednoho z obžalovaných v kauze kuplířství na dálnici D5.

Článek

Detektivové z Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu zadrželi skupinu osmi lidí loni v únoru, na stopě jim byli už od roku 2011, jeden z nich však mezitím zemřel. Pod jejich vedením provozovalo prostituci na dálnici D5 až 15 žen od 17 do 46 let. Ty musely své výdělky pasákům odevzdávat, některé byly k činnosti nuceny násilím.

Podle policie kuplíři dokonce jednu z dívek koupili od její rodiny. „Za částku 200 eur tak měl například jeden otec prodat v roce 2010 obviněným svou tehdy ani ne osmnáctiletou dceru. Pravidelně pak měl ovšem inkasovat i část výdělku, který dívka odevzdávala obviněným. Jednat se mělo zhruba o částku 100 eur,“ přiblížil jednání pachatelů při odhalení případu mluvčí útvaru Pavel Hanták.

Pachatelé ve věku od 22 do 47 let byli v příbuzenském vztahu a šéfoval jim 43letý muž z Kladenska. Každý obviněný pracoval na sebe, ale v rámci organizace navzájem spolupracovali. Koordinovaně pracovali při zajišťování odvozu a svozu žen na místo, vzájemně se informovali o probíhajících policejních kontrolách, o situaci a stavu možných zákazníků a vzájemně si vypomáhali při vybírání peněz od prostitutek.

Dívky pocházely většinou ze sociálně slabších vrstev a kuplíři se neštítili používat také násilí a výhrůžky.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám