Hlavní obsah

Firma kryla agresivního řidiče, který zbil chodce v centru Prahy. Policie ho vypátrala

Praha

Policii v Praze se podařilo vypátrat řidiče BMW, který se několika ranami pěstí a kopanci odměnil chodci, jenž ho upozornil na přestupek. Pátrání ztěžovala firma, které auto patří a která policistům vzkázala, že vůz řídila osoba blízká.

Foto: Policie ČR

Napadení v centru Prahy

Článek

„Třiatřicetiletého muže původem z bývalé Jugoslávie se podařilo dohledat. V tuto chvíli je stíhán pro trestný čin výtržnictví. Muž se k dotyčné události přiznal,“ řekl Novinkám mluvčí policie Tomáš Hulan.

Obviněnému řidiči hrozí až dvouleté vězení.

Policie o pomoc při pátrání požádala na začátku května s tím, že napadení se odehrálo v Havelské ulici. Řidič BMW vjel nejprve správným směrem, pak se ale otočil a pokračoval v jednosměrné ulici v protisměru. Jeho počínání si všiml pohotový chodec, který začal přestupek dokumentovat.

To se však řidiči nelíbilo, nejprve mu vynadal a pak na něj zaútočil pěstmi a kopanci. Podle výpovědi měl poškozenému uštědřit celkem šest ran pěstí do obličeje a dva kopance do oblasti hrudníku.

Dohledat majitele auta nebylo příliš těžké, avšak firma policistům vzkázala, že auto řídila osoba blízká. Proto policisté následně zveřejnili fotografii podezřelého. [celá zpráva]

Vandal uniká

Hulan zároveň připomněl jiný incident z centra Prahy, kdy si řidič porsche natočil neslušného vandala, který mu poškodil auto svým kolem a pěstmi. Hledaného muže se podle mluvčího zatím i přes medializaci případu nepodařilo dopadnout. [celá zpráva]

BEZ KOMENTÁŘE: Na porsche zaútočil vandalVideo: Policie ČR

Anketa

Odkázali jste někdy policisty na osobu blízkou?
Ano
8,6 %
Ne
91,4 %
Celkem hlasovalo 4025 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám