Hlavní obsah

Feriho už začala řešit policie

Informacemi některých médií, podle kterých několik žen obvinilo poslance TOP 09 Dominika Feriho z nevhodného sexuálního chování, se v úterý začala zabývat policie. Feri v úterý složil poslanecký mandát a rozhodl se dál nekandidovat. Připustil, že se v minulosti choval nevhodně, a omluvil se za to, odmítl ale, že by se dopustil sexuálního násilí.

Foto: Milan Malíček, Právo

Dominik Feri (TOP 09)

Článek

„Z úřední povinnosti jsme se začali zabývat informacemi, které dnes uvedly sdělovací prostředky k osobě pana poslance Dominika Feriho. V následujících dnech bude rozhodnuto o tom, která součást policie šetření provede a jaký bude případný další postup,“ stojí na policejním twitterovém účtu.

Feri v úterý složil mandát poslance TOP 09 a odstoupil ze čtvrtého místa pražské kandidátky koalice Spolu (ODS, TOP 09, KDU-ČSL) pro říjnové sněmovní volby.

Feri po nařčeních ze sexuálního nátlaku složil mandát a nebude kandidovat

Parlamentní volby

Mladý politik čelí obviněním několika žen z nevhodného sexuálního chování během let 2015 až 2020. Jejich výpovědi přinesly společně Deník N a A2larm. Některé ženy tvrdí, že s nimi Feri měl sex, i když to výslovně odmítly. Další se svěřily, že se z nich snažil vylákat nahé fotografie či je veřejně dehonestoval.

Za nevhodné chování se omluvil

Feri ve svém prohlášení odmítl, že by se dopustil sexuálního násilí, přiznal ale pocit osobního selhání v některých situacích, kdy se zachoval nevhodně, nepatřičně či negentlemansky.

Feri se omluvil za nevhodné chování. Nařčení ze sexuálního násilí odmítl

Domácí

„Všechna taková selhání mě mrzí a hluboce a upřímně se za ně omlouvám. Třebaže jsem se z chyb poučil, nelze nic odbýt jenom tím, že jsem byl zkrátka mladý a nyní žiji jinak,” uvedl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám