Hlavní obsah

Fantom pošt přepadl šest úřadů, v sedmém ho lapili přímo při činu

Právo, ib

Sedmička je prý šťastné číslo. Lupič, který má na svědomí loupežná přepadení celé řady poštovních úřadů na Rokycansku, Berounsku a jižním Plzeňsku, si to asi nemyslí. Když vyrazil na sedmou poštu se zbraní v ruce, sebrali jej policisté. Třiačtyřicetiletý muž z Berounska, který bydlí v Rokycanech, se k sedmi přepadením přiznal.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

K prvnímu se odhodlal letos 17. srpna v Kařezu. „Další pošty přepadl 21. září v Zaječově, 23. října v Praskolesích, o tři dny později ve Volduchách, 6. listopadu v Tymákově a 16. tohoto měsíce znovu v Zaječově,“ zrekapitulovala policejní mluvčí Dana Ladmanová.

Ve čtvrtek 22. listopadu se lupič vrátil tam, kde začal - do Kařezu. A to neměl. „Právě zde prováděli kontrolu rokycanští kriminalisté,“ řekla Právu Ladmanová a dodala: „Když si povšimli podezřelého vozidla i podezřelého chování muže, který vstupoval do objektu pošty, neváhali a ihned zakročili.“

Akorát včas. „Lupič už znovu mířil zbraní na úřednici,“ konstatovala mluvčí. Na výzvu zasahujícího policisty odhodil zbraň a skončil v poutech. Od soboty je ve vazbě.

Muž začal loupit, protože neměl peníze na úhradu svých dluhů a půjček. „Na pracovnicích pošty vždy pod pohrůžkou použití zbraně požadoval vydání finanční hotovosti. Ve čtyřech případech se mu to povedlo, celková škoda činí 152 400 korun,“ dodala Ladmanová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám