Hlavní obsah

Fantom hotelů krade po republice televize, nepohrdne ani ručníkem

Právo, jr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Uherské Hradiště

Fantomem hotelů nazvali uherskohradišťští policisté padesátiletého Františka Chlebouna ze Svitav, po kterém pátrají kvůli opakovaným krádežím v hotelích. Po ubytování a přespání mizí bez placení, a ještě navíc krade i televizory.

BEZ KOMENTÁŘE: Fantom odnáší televiziVideo: Policie ČR

 
Článek

„Nenápadný a slušně vystupující muž se vždy ubytuje v hotelu či penzionu a druhý den zmizí s klíči a bez zaplacení. Navíc si ještě z pokoje odnese televizor, který zabalí do povlečení,“ uvedla mluvčí uherskohradišťské policie Milena Šabatová. V několika případech ukradl i fén, ručníky a z jednoho hotelu i obrazy.

„Naši policisté od letošního července evidují již dvacet sedm případů, v nichž tento několikrát soudně trestaný fantom vystupuje. Poprvé navštívil hotel v Uherském Brodě. Poté ale zavítal i do jiných krajů v České republice. Po muži bylo vyhlášeno celostátní pátrání,“ sdělila Šabatová.

Foto: Policie ČR

František Chleboun

Podle policejního popisu jde o muže vysokého asi 170 centimetrů, má modré oči a rovné šedivé vlasy.

„Upozorňujeme všechny majitele ubytovacích zařízení, že uvedený muž by mohl chtít využít jejich služeb. V případě, že se tak stane, ihned kontaktujte tísňovou linku 158. Zároveň žádáme všímavé občany o informace, které se týkají pohybu hledaného muže,“ uzavřela Milena Šabatová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám