Hlavní obsah

Fanoušci Sparty málem nestihli kvůli výtržnostem zápas

Novinky, Martina Žáčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ZLÍN

Asi 150 fanoušků Sparty Praha, kteří v sobotu přijeli oslavit mistrovský titul na utkání posledního kola fotbalové ligy do Zlína, potvrdilo svou špatnou pověst a zaměstnalo policisty v několika krajích.

Foto: Ivo Wobořil
Článek

"Konfliktní fanoušci měli problémy již při nastupování do dvou autobusů ráno v Praze. Později také na dvou odpočívadlech na dálnici, kde v opilosti házeli po ostatních řidičích nejrůznější věci," uvedl mluvčí zlínské policie Ivo Mitáček.

Právě pro tyto výtržnosti policisté zastavili oba autobusy na rozhraní kroměřížského a zlínského okresu. Následovaly kontroly fanoušků, kvůli kterým nakonec dorazili na stadión ve Zlíně v doprovodu pořádkových sil až na posledních dvacet minut zápasu. "Přesto ještě stihli poničit bariéru sektoru pro hostující fanoušky," dodal Mitáček.

Příznivci obou klubů se nestřetli

Střetům sparťanských fanoušků se Zlíňany se policistům podařilo zabránit mj. i díky tomu, že k bezpečnostním opatřením nastoupili v zesíleném počtu.

"Do akce bylo nasazeno více než 100 policistů speciálních pořádkových jednotek ze Zlína, Kroměříže, Uherského Hradiště a Prostějova a dále policisté dopravní a jízdní policie, psovodi, zásahová jednotka z Brna a tři desítky strážníků městské policie," vyčetl Mitáček.

Policisté po skončení zápasu dohlédli na odjezd Sparťanů, ten už se obešel bez problémů.

Reklama

Související témata:

Související články

Žižkov míří do předkola poháru UEFA

Fotbalisté Viktorie Žižkov se po roce znovu mohou těšit na Pohár UEFA. Pražané si místo v předkole této pohárové soutěže vybojovali třetím místem v ligové...

Výběr článků

Načítám