Hlavní obsah

Falešný policista v uniformě a s majáky zastavoval řidiče na Uherskohradišťsku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Policie zadržela 40letého muže z Uherskohradišťska, který se vydával za jejich kolegu. Políčeno měl hlavně na řidiče, které kontroloval. Podle policie je zastavoval v civilním autě opatřeném světelnou i zvukovou signalizací. Za přisvojení pravomoci úřadu a pokusu o podvod mu hrozí až dvouleté vězení.

Foto: Policie ČR

Ilustrační foto

Článek

Muž měl podle vyšetřovatelů uniformu policisty a jezdil ve vozidle značky Ford Mondeo.

„Za pomocí červeného a modrého majáku ve čtvrtek v Nivnici na Uherskohradišťsku zastavil řidičku osobního auta, která údajně za jízdy telefonovala. Pak si vyžádal její doklady a upozornil ji na to, že jí hrozí pokuta ve výši 5000 korun, a že přijde o dva body. Žena pokutu odmítla zaplatit, a tak se falešný policista rozhodl vyřešit přestupek domluvou. Poté z místa odjel,” sdělila v pátek policejní mluvčí Simona Kyšnerová.

Ozvaly se svědkyně, které lustroval falešný policista. Kriminalisté muže obvinili

Krimi

Po oznámení události začali policisté po falešném kolegovi pátrat. „Za necelou hodinu jsme ho dopadli. Na sobě měl reflexní vestu a policejní kalhoty. Uvnitř auta jsme pak nalezli další originální oděvní součástky policie, dále světelné, zvukové a signalizační vybavení modré a červené barvy,“ upřesnila Kyšnerová s tím, že muž odevzdal také plynovou pistoli.

Kriminalisté muže obvinili z přisvojení pravomoci úřadu a z pokusu o podvod, hrozí mu až dvouleté vězení.

„Policie nyní hledá další lidi, kteří s falešným policistou přišli do kontaktu. Přihlásit se mohou na tísňové lince 158 nebo na telefonním čísle 974 678 651,” dodala mluvčí.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám