Hlavní obsah

Falešný bankéř připravil starší ženu o úspory

Právo, mhr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Podvodníkovi, který se vydával za zaměstnance banky, se podařilo oklamat starší ženu z Přerova. Po hovoru s ním přišla záhy o desítky tisíc korun ze svých úspor. Právo o případu informovala policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ilustrační foto

Článek

Muž podle ní ženu kontaktoval prostřednictvím telefonu. „Přestavil se jako zástupce banky, u níž má poškozená zřízený účet a oklamal ji tvrzením, že chce zabránit napadení jejího bankovního účtu,“ uvedla mluvčí.

Po ženě chtěl podle ní muž sdělit kód, který jí přišel na soukromý mobil. Jeho lest se mu vyplatila, protože získal, co potřeboval. „Jakmile měl k dispozici kód, odčerpal z jejího účtu 80 tisíc korun,“ konstatovala Zajícová.

Žena podle ní na transakci přišla asi o dvě hodiny později a podvodné jednání ihned oznámila na policii. „Případ šetříme pro podezření ze spáchání trestných činů podvodu a neoprávněného přístupu k počítačovému systému a nosiči informací,“ doplnila mluvčí s tím, že pachateli hrozí až osm let vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám