Hlavní obsah

Extáze zabíjela na pražském Žižkově, drogu přivezla skupina z Plzeňska

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Pražští kriminalisté pátrají po skupině lidí z Plzeňska, která podle jejich zjištění předala v červnu na Žižkově drogu 20letému studentovi. Ten po požití kombinace extáze a kokainu zemřel, uvedla ve čtvrtek policie. Zároveň hledá svědky.

Foto: Policie ČR

Ilustrační foto

Článek

Mladík zemřel v noci na 15. června po návštěvě klubu Storm na Tachovském náměstí. Kriminalisté zjistili, že skupina z Plzeňska drogy dovezla do klubu, kde je před klubem mezi půlnocí a jednou hodinou ráno předala mladíkovi.

Mladík v Hradci Králové zemřel po požití extáze, policie obvinila jeho vrstevníka

Krimi

„Vzhledem k tomu, že muž po požití drogy zemřel, tak jim za trestný čin nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy hrozí až osmnáctiletý trest odnětí svobody,“ uvedla mluvčí policie Hana Křížová.

Zároveň policisté hledají svědky, kteří byli v té době před klubem, nebo uvnitř. Zajímají je videa i výpovědi, které je možné předat prostřednictvím linky 158.

Mluvčí upozornila na nebezpečí po požití drogy. „U mladíka došlo k otoku mozku, otoku plic, selhání jater i ledvin, poruše srážlivosti krve a následně dokonce i zástavě srdce.

Počet úmrtí po požití drogy se stále zvyšuje. Jen v Praze je to minimálně deset případů za poslední rok,“ varovala Křížová.

Na festivale Mácháč policisté zabavovali extázi, kokain i hašiš

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám