Hlavní obsah

Exposlanec Wolf se skrývá někde v Evropě. Policie tuší kde

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava
Aktualizováno

Krajský soud v Ostravě vydal v úterý evropský zatykač na bývalého poslance ČSSD Petra Wolfa, který měl už před necelými třemi týdny nastoupit do vězení, dosud tak ale neučinil. Novinky o tom informoval mluvčí soudu Jiří Křivský.

Foto: Policie ČR

Petr Wolf v databázi české policie

Článek

Již ve čtvrtek 24. ledna vydal soud na Petra Wolfa příkaz k zatčení, česká policie po něm začala pátrat o den později. Nyní je pátrání rozšířeno na území Evropské unie. „Protože podle nejnovějších informací policie existuje důvodné podezření, že se odsouzený nachází na území jiného státu, byl v úterý vydán evropský zatýkací rozkaz,“ informoval mluvčí ostravského krajského soudu Jiří Křivský.

Policie se k otázce, zda ví, ve kterém státě se Petr Wolf skrývá, odmítá vyjádřit s tím, že nebude poskytovat žádné informace k taktice pátrání.

"Není na území České republiky. Tušíme ale, ve které zemi se nyní zdržuje. Tuto informaci ale nemůžeme zveřejnit, dokud nebude osoba vypátraná," řekla ČTK mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková. Vydání evropského zatykače by podle policie mělo být dostatečné.

Mají zaplatit šest miliónů

Bývalému poslanci Petru Wolfovi uložil loni soud šestiletý nepodmíněný trest, jeho manželka Hana dostala podmínku. Podle soudu manželé neoprávněně vylákali dotace od ministerstva životního prostředí, škoda byla vyčíslena na 11 miliónů korun.

Součástí rozsudku jsou i peněžité tresty - Wolf má zaplatit pět miliónů korun, Wolfová jeden milión. Oba si požádali o splátkový kalendář, tresty mají zaplatit do jednoho roku. První splátka přišla včas ještě před vyhlášením pátrání, druhá je splatná příští týden.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám