Hlavní obsah

Expolicista Kadlec dostal za první nehodu opět podmínku

– Praha • Aktualizováno

Pražský městský soud ve středu potvrdil osmiměsíční podmíněný trest a dvouletý zákaz řízení bývalému policejnímu důstojníkovi a pedagogovi Karlu Kadlecovi, který v opilosti narazil do dvou aut. Kadlec se proti rozsudku neúspěšně pokoušel odvolat. Trvá totiž na tom, že před nehodou alkohol nepil.

Foto: Petr Horník, Právo

Expolicista Karel Kadlec u Městského soudu v Praze (archivní snímek)

Článek

Kadlec v březnu 2015 na náměstí Bratří Synků neubrzdil svůj jeep a narazil do auta, které před ním zastavilo kvůli chodcům na přechodu. Poté ve snaze odjet naboural ještě auto asistenční služby. Později mimo jiné uvedl, že spěchal na svou přednášku.

Přivolaná policejní hlídka mu naměřila 1,48 promile v dechu. Odběr krve u lékaře odmítl. „Stojím si za tím, co jsem řekl: skutečně jsem alkohol před jízdou nepožil. Lékař z Bulovky nemluvil dobře česky a nemá rád policisty. Účastníci nehody ani zasahující policisté ze mě alkohol necítili,” řekl ve středu Kadlec soudnímu senátu.

Foto: Novinky

Auto lektora policejní akademie

Ten však jeho odvolání označil za nedůvodné. Muž čelí obvinění také kvůli dalšímu dopravnímu karambolu z loňského dubna. Podle policie tehdy na Vinohradech poničil 29 aut poté, co před jízdou kombinoval alkohol s dosud nezjištěnými léky.

Kvůli tomuto incidentu, při němž údajně způsobil škodu ve výši 1,7 miliónu korun, byl Kadlec propuštěn ze služby. Třetí nehodu z loňského srpna projednával magistrát, který Kadlecovi uložil zákaz řízení a pokutu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám