Hlavní obsah

Elitní policista z prezídia propuštěn bez odchodného

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PLZEŇ

O tučném odchodném si už jen může nechat zdát vysoký důstojník elitního útvaru policejního prezidia Jiří Pavlík. Jako vedoucí skupiny plzeňské expozitury útvaru boje s organizovaným zločinem v září sám požádal o uvolnění ze služebního poměru poté, co jej státní zástupce začal stíhat pro podezření, že vynášel tajné informace člověku, na kterém pracovali jeho podřízení.

Článek

"Policista byl propuštěn ze služebního poměru, a to bez jakýkoliv finančních nároků," řekl v úterý náměstek policejního prezidenta Jaroslav Macháně. Pavlíkovi, který je obviněn z trestného činu zneužití pravomoci veřejného činitele a hrozí mu až tři roky vězení, skončila výpovědní lhůta k 31. říjnu.

Pokud by mu nadřízení vyhověli a nechali ho odejít na vlastní žádost, dostal by automaticky jednorázové odchodné přibližně 180 tisíc korun a každý měsíc by dostával příspěvek za službu přes devět tisíc korun.

Vyšetřování Pavlíka ještě není uzavřeno. "Na případu se stále pracuje," uvedl vyšetřující státní zástupce Jan Hudzieczek. Na odhalení policisty se podíleli i sami jeho kolegové. Ti měli podezření, že přes něho unikají informace k osobě, kterou měli rozpracovanou pro podezření ze závažné trestné činnosti.

Mělo se jednat o podnikatele z Klatovska. "Obviněný popřel, že by se s dotyčným podnikatelem znal. K věci ale odmítl šířeji vypovídat," řekl státní zástupce.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám