Hlavní obsah

Elektromobil v Dyníně pohltily plameny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jihočeští hasiči likvidovali v pondělí nad ránem požár elektromobilu Peugeot 208, který byl připojen na napájení v garáži domu v Dyníně na Českobudějovicku. Jak uvedla mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů, byl to první požár elektromobilu v Jihočeském kraji.

Foto: HZS JK

Čtyři jednotky hasičů likvidovaly v pondělí nad ránem požár elektromobilu v garáži u domu v Dyníně.

Článek

„Požár jsme měli nahlášený dvacet minut před pátou hodinou ranní hned třemi oznamovateli s tím, že hoří garáž u domu. Velitel zásahu potvrdil, že se jedná o požár elektromobilu uvnitř garáže. Majitel domu ještě před příjezdem první hasičské jednotky vypnul v domě pojistky,“ uvedla Matějů.

Na hašení auta i motorky, která byla také uvnitř garáže, nasadily čtyři jednotky hasičů vodní proudy. „Hasiči vytáhli elektrovůz z garáže na volné prostranství. Tam jej ochlazovali a termokamerou opakovaně měřili jeho teplotu, a to především po celé ploše podvozku, kde jsou umístěny baterie. Pro zvednutí auta a pro lepší přístup k bateriím bylo nutné povolat automobilový jeřáb,“ popisovala zásah Matějů.

Velitel zásahu si vyžádal na místo i speciální kontejner určený právě na hašení elektromobilů. Nakonec ho hasiči nemuseli použít. Při požáru vznikla škoda za několik set tisíc korun. Přesnou příčinu vzniku ohně vyšetřují experti.

Loula: Plánovaný konec spalovacích motorů je uspěchaný, elektromobily jsou drahé

AutoMoto

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám