Hlavní obsah

Dým viditelný zdaleka, plameny ničily dům v Olomouci. Škoda za čtyři miliony

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc

Škodu přes čtyři miliony korun způsobil rozsáhlý požár, který v úterý večer zachvátil dvoupodlažní rodinný dům v olomoucké městské části Hodolany. Nikdo naštěstí neutrpěl zranění. Právo o zásahu informovala mluvčí hasičů Lucie Balážová.

Požár rodinného domu v Olomouci Video: HZS Olomouckého kraje

 
Článek

Na místě podle mluvčí zasahovaly čtyři jednotky profesionálních a dobrovolných hasičů s výškovou technikou.

Budu si vypalovat trávu, kdy budu chtít, jste mi v pr..., nadával muž hasičům

Krimi

„Požár byl pozorovatelný z velké dálky, jelikož hořící stavební materiál produkoval hustý černý dým a plameny šlehaly vysoko nad střechou domu. Hořela střecha, půdní prostory a část dvorního traktu s uskladněným polystyrenem,“ uvedla mluvčí.

Hasiči se o požáru dozvěděli krátce po 19. hodině. „Požár byl rychle lokalizován. Souběžně jsme bránili okolní budovy, aby se oheň nerozšířil a nepoškodil další objekty v uliční zástavbě. Jakmile jsme dostali požár pod kontrolu, rozebírali jsme střešní konstrukce, vyhledávali jsme skrytá ohniska a dohašovali je,“ konstatovala Balážová.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Požár rodinného domu v Olomouci

Zásah byl pro hasiče náročný. Museli pracovat v dýchací technice, navíc k požáru rodinného domu vyjeli jen chvíli poté, co se vrátili od požáru trávy a lesního porostu, kde strávili celé odpoledne.

Plameny zničily v Beskydech chatu, škoda jde do milionů

Krimi
Foto: HZS Olomouckého kraje

U požáru rodinného domu v Olomouci zasahovaly čtyři jednotky hasičů

„Nikdo nebyl zraněn, škoda na majetku ovšem podle předběžných odhadů přesáhne čtyři miliony korun. Podle zjištění našeho vyšetřovatele bylo příčinou požáru nedbalostní jednání,“ doplnila mluvčí. O jaké jednání se mělo jednat, neupřesnila.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám