Hlavní obsah

Dvouleté dítě v Přerově jezdilo samo ve výtahu, namol opilá matka spala doma

– Přerov
Právo, Petr Marek

Dvouleté dítě se v sobotu pohybovalo samo bez dozoru ve výtahu panelového domu v Přerově. Jeho matka v té době spala opilá v bytě. Případ bude mít dohru na oddělení sociálněprávní ochrany dětí. Právu o tom v pondělí informoval zástupce ředitele přerovské městské policie Miroslav Komínek.

Foto: Městská policie Kladno

Ilustrační foto

Článek

Oznámení o této události přijali strážníci na tísňové lince. „Na místo byla ihned vyslána motohlídka, kterou kontaktovala oznamovatelka. Ta uvedla, že se pokusila zjistit, komu v domě dítě patří. Nakonec nalezla otevřené dveře do bytu, kam dítě zamířilo. Zde objevila ženu ležící na matraci, kterou nebyla schopna vzbudit,“ uvedl Komínek.

Když šla žena pro telefon, aby zavolala pomoc, dítě za ní zabouchlo dveře. Na zvonění ani klepání strážníků nikdo v uvedeném bytě nereagoval, a protože vznikla důvodná obava o život a zdraví jak dítěte, tak ležící ženy, rozhodla se hlídka vstoupit do bytu silou. Násilím otevřít dveře nakonec nebylo potřeba, protože je otevřel sám dvouletý chlapec.

Matka měla tři promile, okno bylo otevřené

„Strážníci vstoupili do bytu a kromě otevřeného okna nalezli i spící matku dítěte. Tu se povedlo probrat až po několika minutách a při dechové zkoušce nadýchala tři promile alkoholu. Strážníci setrvali na místě, dokud se nedostavila babička dítěte, která si chlapce převzala do péče.

„Případ nepochopitelné nezodpovědnosti pak předali kurátorkám oddělení sociálněprávní ochrany dětí,“ dodal Komínek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám