Hlavní obsah

Dvojice v Praze zmátla poštovního úředníka, místo stokorun dostala tisícovky

– Praha
Novinky, kub

Schválně vyvolaný zmatek na přepážce pošty v pražských Holešovicích byl podle policie metodou, kterou použili muž se ženou k podvodu. Zákazník se podle vyšetřovatelů choval nervózně a úředníka za přepážkou uháněl, ať zrychlí výměnu mincí. Pracovník pošty ve zmatku vydal místo několika stovek bezmála deset tisíc. Dvojici zachytila kamera na poště, policie po ní pátrá.

BEZ KOMENTÁŘE: Dvojice podezřelá z podvodu na poštěVideo: Policie ČR

 
Článek

Žena si podle vyšetřovatelů v pobočce pošty v Dělnické ulici nejdřív koupila papírové sáčky, které s komplicem naplnili mincemi. Vzápětí chtěli peníze vyměnit za papírové bankovky.

„Hledaný mladík se u přepážky choval značně nervózně. Neustále koukal na hodinky a úředníka opakovaně popoháněl, aby zrychlil. Tímto jednáním vytvořil takový zmatek, že mu úředník vyplatil namísto několika stokorun bankovky v hodnotě bezmála deset tisíc,“ uvedl mluvčí policie Tomáš Hulan.

Dvojice pak odešla neznámo kam. „Jelikož se policistům do této doby nepodařilo hledanou dvojici ztotožnit a vypátrat, obracíme se s prosbou o pomoc na širokou veřejnost. Pokud muže a ženu poznáváte, znáte jejich totožnost, případně místo jejich pobytu či pohybu, předejte nám prosím tyto informace prostřednictvím linky tísňového volání 158,“ dodal mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám