Hlavní obsah

Dvojice v autě zběsile unikala hlídkám, jízdu ukončil zastavovací pás

Právo, plk
Frýdek - Místek

Automobilovou honičku jak vystřiženou z akčního filmu mají za sebou policisté z Frýdecko-Místecka. Jednačtyřicetiletého muže a sedmadvacetiletou ženu jedoucí ve Škodě Octavia nakonec zastavily až speciální pásy s hroty.

Foto: Petr Horník, Právo

Ilustrační snímek

Článek

Zkontrolovat podezřelé auto s řidičem a spolujezdcem chtěla policejní hlídka v noci z pátku na sobotu ve Frýdku-Místku. Policisté proto spustili výstražné světlo s nápisem stop.

„To však řidič nechtěl akceptovat a zareagoval prudkým zrychlením. Agresivní a bezohlednou jízdou jelo vozidlo ve směru na Vojkovice, kde však už čekala další policejní hlídka,“ popsala policejní mluvčí Eva Michalíková

Alkohol negativní, jiné drogy naopak

Šoféra však nezastavila ani druhá hlídka, muži zákona proto použili zastavovací pásy, přes které škodovka projela vysokou rychlostí. Krátce nato narazila do kovového sloupu plotu.

„Ve vozidle se nacházeli muž a žena, obě osoby tvrdily, že neřídily,“ sdělila mluvčí. Zatímco dechová zkouška na alkohol byla negativní, orientační test na omamné a psychotropní látky byl u obou podezřelých pozitivní.

Reklama

Výběr článků

Načítám