Hlavní obsah

Dvojice podle policie brutálně zbila bezdomovce, pátrání ztížily roušky

Právo, Petr Marek
Olomouc

Olomoučtí kriminalisté dopadli dva muže (36 a 44 let), kteří na konci března podle policie přepadli a brutálně zbili dva bezdomovce. Obviněni byli z pokusu o těžké ublížení na zdraví, za což jim hrozí až 12 let za mřížemi.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Mladší útočník je stíhán vazebně, starší na svobodě. Právu to řekl v úterý policejní mluvčí Libor Hejtman.

Podezřelí podle něj 29. března vnikli do rozpadající se budovy v Hodolanech, místní části Olomouce, kde se dva muži bez domova zrovna nacházeli. Na muže ve věku 31 a 41 let zaútočil mladší z útočníků teleskopickým obuškem, starší muž napadení pouze přihlížel.

Bez roušky jel tramvají, po upozornění bil pěstí cestující

Krimi

„Útok byl natolik razantní, že při něm útočník obušek ohnul. K dalšímu útoku použil berlu, kterou vzal jednomu z poškozených. Po incidentu oba agresoři z místa odešli a zranění muži, kteří utržili mnohačetné tržné rány na hlavě a zhmožděniny po těle, si telefonicky přivolali zdravotnickou pomoc. Starší navíc utrpěl takzvaný plášťový pneumotorax,“ popsal mluvčí.

Rozřežeme tě a rozházíme po Olomouci, hrozila trojice zbitému sokovi

Krimi

Po útočnících ihned začali policisté pátrat, měli však od samého počátku práci ztíženou tím, že oba agresoři měli obličeje z důvodu vládního koronavirového nařízení zakryté rouškou a napadení tak nemohli ani jednoho z nich blíže popsat. Kriminalistům se však přesto podařilo vytipovat pachatele, zjistit jejich totožnost a na počátku května oba zadržet.

„Z průběhu vyšetřování vyplývá, že za razantním útokem zřejmě stála odveta kvůli dřívějšímu konfliktu mezi poškozenými a přítelkyní jednoho z útočníků,“ dodal Hejtman.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám