Hlavní obsah

Dvě znesvářené romské rodiny se do sebe pustily v Přerově

Právo, mhr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přerov

Rušno bylo v noci na čtvrtek na Bratrské ulici v centru Přerova. Před půlnocí tu došlo ke konfliktu mezi dvojicí znesvářených romských rodin. „Jedna část účastníků konfliktu házela po druhé části různé předměty z oken,“ informoval Právo ve čtvrtek zástupce ředitele přerovských městských strážníků Miroslav Komínek.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Na místo se podle něj sjely všechny dostupné hlídky strážníků i policistů. „Díky včasnému zásahu se podařilo zabránit fyzickému střetnutí a udržet spor ve verbální rovině. Ke zranění osob tak při incidentu nedošlo,“ uvedl policejní mluvčí František Kořínek.

Poškozeno však podle něj bylo několik vozidel zaparkovaných v ulici. Strážníci lokalitu i přilehlé oblasti kontrolovali až do ranních hodin. Policisté případ vyšetřují pro podezření ze spáchání trestných činů poškození cizí věci a výtržnictví.

Slyším prapodivné zvuky. Žena v Přerově zavolala na samozvané karatisty strážníky

Krimi

K obdobnému incidentu stejných dvou znesvářených skupin Romů došlo již v úterý odpoledne v cukrárně a jejím okolí na Masarykově náměstí v centru Přerova. Strážníci museli použít i slzný plyn.

Opatření se přijímat nebudou 

Strážci pořádku se podle Komínka na místo sjeli po telefonních oznámeních o potyčce nepřizpůsobivých v cukrárně. „Přítomnost hlídek opět rozvášnila dva znesvářené klany, jejichž členové se s velkým halasem do sebe pustili. Poté, kdy strážníci použili slzotvorný prostředek, se obě strany oddělily a situace se začala pozvolna zklidňovat,“ konstatoval Komínek.

Chlapec v Přerově si při pádu z kola ošklivě zlomil obě ruce

Krimi

Policisté na místě zadrželi jednoho z aktérů, šestačtyřicetiletého útočníka, který napadl o rok staršího muže. Napadený i útočník utrpěli lehké zranění a byli ošetřeni v přerovské nemocnici. Na policejní služebně skončil i čtyřiadvacetiletý syn agresora.

„Při zákroku policistů oba (otec a syn) neuposlechli výzvy a kladli aktivní odpor,“ uvedl k tomu Kořínek. Útočníkovi hrozí až tříleté vězení.

Případy se zabývalo i vedení města, žádná mimořádná opatření však zatím přijímat nechce. „Máme šest asistentů prevence kriminality, kteří s etnikem pracují, a budeme v tom dál pokračovat. Jednáme i s romskými do konfliktu zainteresovanými rodinami a požádali jsme státní policii o posílení hlídek,“ řekl Právu ve čtvrtek přerovský primátor Petr Měřínský (ANO).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám