Hlavní obsah

Dvě stovky lidí se přišly rozloučit s oběťmi tragické nehody

Právo, jšo
Nýřany

Na pohřeb čtyřčlenné romské rodiny, která zemřela před třemi týdny po srážce s vlakem na Plzeňsku, dorazilo zhruba 200 příbuzných, známých a přátel. Celý, zhruba tři hodiny trvající obřad proběhl v Nýřanech nedaleko Plzně v komorním duchu, někdy pláč pozůstalých doplňovala akordeonová hudba.

BEZ KOMENTÁŘE: Pohřeb rodiny, která zahynula na železničním přejezdu.Video: Jiří Šolc, Právo

 
Článek

Do místnosti s rakvemi byli truchlící vpuštěni v 11 hodin, kde mohli před rakve položit květiny, vyjádřit upřímnou soustrast pozůstalým a vyslechnout zhruba hodinovou řeč kněze.

„Nemělo se to stát, ale ono se stalo, ale my tady nejsme jenom proto, abychom byli zoufalí bez naděje. Jsme tady proto, abychom se s nimi rozloučili v důvěře a v naději, že Boha, který dává život nejen pozemský, ale i věčný, nezastaví ani lidská chyba, která přivede takovéto naštěstí. V této víře a naději, že smrtí život člověka nekončí, ale že se pouze mění, se loučíme,“ řekl na úvod kněz.

Zemřel i řidič fabie, v níž na přejezdu zahynuli tři členové jeho rodiny

Krimi

Po jeho řeči vyrazil smuteční průvod doprovázený hudbou spolu s rakvemi na pár desítek metrů vzdálený hřbitov, kam byla rodina uložena. „Je to strašné neštěstí, nic takového se nikdy nemělo stát. Jsem ale ráda, kolik lidí přišlo, doufám, že se na to shora koukají a mají radost,“ řekla mezi vzlyky jedna z účastnic obřadu.

Z pěti lidí přežil nejmladší chlapec

K tragické nehodě, která zmařila život dvou dospělých, mladistvého, ale i pětiletého dítěte, došlo 27. dubna na železničním přejezdu nedaleko obce Kamenný Újezd u Nýřan.

Opilý řidič trčel v kolejích na Vysočině, pak utíkal mávat na vlak

Krimi

Ve vlaku sice nikdo zraněn nebyl, ale v autě zemřeli tři lidé, řidič následkům zranění podlehl o tři dny později. Jediný, kdo přežil, je čtyřletý chlapec, který je nyní mimo ohrožení života.

Proč vjel řidič přímo pod soupravu, není jasné. Výhled je na místě velmi dobrý, vlak navíc před přejezdem houkal. Podle policejní mluvčí Dany Landmanové je příčina nehody stále v šetření. Svědek nehody popsal, že kusy auta se rozletěly do všech stran. Vlak stál asi 100 metrů od přejezdu, auto bylo převrácené na střeše mimo koleje.

Reklama

Výběr článků

Načítám