Hlavní obsah

Dvě rodiny hasičů z tragické nehody na Šumpersku dostaly ze sbírek 2,5 milionu korun

Právo, mhr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rodiny hasičů, kteří byli 24. srpna účastníky tragické dopravní nehody u obce Libivá na Šumpersku, obdržely ve čtvrtek peníze z veřejných sbírek vyhlášených 1. září odborovou organizací hasičů v Šumperku. Vybrat se podařilo přes dva miliony korun. Právo o tom v pátek informovala mluvčí hasičů Vladimíra Hacsiková.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Při nehodě zemřel velitel zásahu

Článek

Cisterna, která vyjela ze Zábřehu k dopravní nehodě nedaleko Mohelnice, při níž byli zraněni čtyři lidé, havarovala na silnici I/44 mezi Libivou a Vlachovem. Velitel zásahu, který seděl na místě spolujezdce, na místě zemřel. Řidič utrpěl vážná zranění, zbývající dva členové posádky byli zraněni lehce. [celá zpráva]

První sbírka byla vyhlášena na pomoc rodině hasiče, který při nehodě zemřel, druhá pak pro rodinu hasiče, který utrpěl vážná zranění. „Celkem se v nich vybralo téměř 2,5 miliónu korun,“ uvedla mluvčí s tím, že první ze sbírek vynesla přibližně 1,22 milionu korun, druhá pak zhruba 1,21 milionu korun. Každá z rodin tak dostala přibližně stejnou částku.

BEZ KOMENTÁŘE: Tragická nehoda hasičů na ŠumperskuVideo: Novinky

„Obrovské poděkování patří všem organizacím, spolkům, sdružením i jednotlivcům, kteří se do veřejných sbírek zapojili a přispěli na pomoc rodinám hasičů jakoukoli částkou,“ dodala Hacsiková.

Reklama

Výběr článků

Načítám