Hlavní obsah

V Zábřehu se rozloučili s hasičem, který zahynul cestou k zásahu

Právo, Jiří Růžička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Nejbližší rodina, příbuzní, kolegové hasiči, kamarádi a přátelé a široká veřejnost se v Zábřehu na Šumpersku rozloučili s příslušníkem Hasičského záchranného sboru Jiřím Rýznarem (57), který v pátek 24. srpna tragicky zahynul při havárii hasičské cisterny u obce Libivá na Šumpersku.

Při rozloučení s Jiřím Rýznarem promluvil ředitel HZS Olomouckého kraje Karel Kolařík.Video: Jiří Růžička, Novinky

 
Článek

Nejbližší rodina, příbuzní, kolegové hasiči, kamarádi a přátelé a široká veřejnost se v Zábřehu na Šumpersku rozloučili s příslušníkem Hasičského záchranného sboru Jiřím Rýznarem (57), který v pátek 24. srpna tragicky zahynul při havárii hasičské cisterny u obce Libivá na Šumpersku.

Foto: Jiří Růžička, Právo

Rozloučení se zesnulým Jiřím Rýznarem v kostele Páně sv. Bartoloměje v centru Zábřehu

K uctění památky zemřelého se v poledne v celém Olomouckém kraji rozezněly na 140 sekund sirény. Za jejich zvuku kolegové přenesli rakev s ostatky zesnulého k poslednímu rozloučení v kostele Páně sv. Bartoloměje v centru Zábřehu. Minutou ticha uctili památku svého kolegy hasiči v celé ČR v pátek v poledne.

Rozloučení s hasičem Jiřím RýznaremVideo: Jiří Růžička, Právo

Podle ředitele HZS Olomouckého kraje Karla Kolaříka Rýznar zemřel jako velitel zásahu při výkonu služby, když hasiči mířili na pomoc při dopravní nehodě, která se stala nedaleko Mohelnice a při níž byli zraněni čtyři lidé. Vůz hasičů cestou z dosud nezjištěných příčin havaroval. Velitel zásahu, který seděl na místě spolujezdce, při nehodě zemřel, řidič byl vážně zraněn. Další dva členové posádky utrpěli lehká zranění. [celá zpráva]

Foto: HZS Olomouckého kraje

Tragická nehoda hasičské cisterny na Šumpersku.

Zesnulý nprap. Jiří Rýznar sloužil u Hasičského záchranného sboru více než 29 let.

Foto: hzscr.cz

Rozloučení s nprap. Jiřím Rýznarem

Hasiči vyhlásili na pomoc rodinám veřejné finanční sbírky. Pro účely sbírky byly vytvořeny dva transparentní účty: 285529660/0300 - Pomoc rodině hasiče, který zemřel při jízdě k zásahu a 285529759/0300 - Pomoc rodině hasiče, který byl těžce zraněn při jízdě k zásahu.

Reklama

Výběr článků

Načítám