Hlavní obsah

Dvě policejní auta bourala kvůli srnám na silnicích do Opavy

Právo, plk

Za černý mohou poslední víkend označit policejní řidiči ze severu Moravy a Slezska. Hned dva policejní vozy havarovaly přibližně během dvou hodin v noci ze soboty na neděli na Opavsku. Na vině byla v obou případech srna.

Foto: Profimedia.cz

(Ilustrační foto)

Článek

První havárie služební Škody Octavie se odehrála hodinu před sobotní půlnocí na silnici I/11 mezi Bruntálem a Opavou, zrovna v době, kdy policejní hlídka z Bruntálu převážela na záchytku do Opavy podnapilou osobu.

„Řidičce služebního vozidla vběhla z levé strany bezprostředně před auto srna a došlo tak ke střetu přední části policejního vozu se zvěří,“ popsal mluvčí opavské policie René Černohorský. Posádka vozu se při karambolu nezranila, srna však za nehodu zaplatila životem.

„Orientační dechová zkouška u policistky byla negativní. Celková výše škody činí 20 tisíc korun,“ dodal. Jen o dvě hodiny později jeli z Krnova do Opavy policejní psovodi. Na silnici I/57 jim však pod kola služební Škody Pick-Up vběhla tentokrát z pravé strany srna.

„Srnu se nepodařilo na místě dopravní nehody ani v jejím bezprostředním okolí nalézt,“ uvedl Černohorský a dodal, že také v tomto případě byl výsledek orientační dechové zkoušky u řidiče služebního vozidla negativní. „Ke zranění osob nedošlo, škoda na vozidle činí 10 tisíc korun,“ doplnil policejní mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám