Hlavní obsah

Dvě nehody motorkářů jen 100 metrů od sebe, jeden nepřežil

Právo, Karel Otcovský
Aktualizováno

Dvě tragické havárie se staly v pondělí nezávisle na sobě během několika málo minut a jen asi sto metrů od sebe v pohořích Chřibů na Uherskohradišťsku. V obou případech šlo o motorkáře.

Článek

Při první nehodě sjel z hlavního tahu motorkář přímo do lesa a na místě zemřel. Jen o 100 metrů dál od této tragédie upadl o pár minut později druhý motorkář.

Podle mluvčího uherskohradišťské policie Aleše Mergentala pocházel mrtvý motorista z Prostějova. "Předjížděl osobní auto v levém stoupacím pruhu a když se zařazoval zpátky, motorka se rozkolísala, nezvládl ji a dostal smyk," popsal mluvčí.

Druhý z mužů jel po silnici v opačném směru. Motorku položil na bok při projíždění zatáčky a vjel na protější stranu. Záchranáři jej se zraněním převezli do nemocnice v Uherském Hradišti.

Smrtelná havárie rozšířila bilanci tragických dopravních nehod, při kterých ve Zlínském kraji jen za letošní první pololetí přišlo o život 16 lidí. Na silnicích okresu Uherské Hradiště při nich od ledna do konce června motoristů zahynulo pět.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám