Hlavní obsah

Dvanáct Vietnamců odsouzeno za prodej heroinu

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA

Dohromady 115 let vězení vyměřil ve středu ostravský krajský soud skupině dvanácti Vietnamců a jedné Češce, kteří v roce 2002 v Ostravě distribuovali heroin. Jen během října a listopadu 2002 organizovaná skupina z Prahy do moravskoslezské metropole dovezla a následně zde prodala téměř kilogram této drogy a utržila za to přes milión korun.

Foto: Lenka Novotná

Valašské záření je tradiční městskou akcí ve Vsetíně již 19 let.

Článek

Všem obžalovaným trest vyměřil tresty v rozmezí od osmi do deseti let. Podle obžaloby Vietnamci gram drogy v Praze nakupovali za 500 až 550 korun a v Ostravě ho pak v pronajatých bytech míchali s dalšími látkami a rozdělovali do takzvaných psaníček, která pak prodávali desítkám narkomanů.

Karin Backová z Ostravy a dvanáct Vietnamců, mezi nimiž jsou dvě ženy, soud uznal vinnými z trestného činu nedovolené výroby a držení omamných a psychotropních látek. Dva z nich navíc dostali trest i za maření výkonu úředního rozhodnutí, protože se na území České republiky zdržovali přesto, že byli vyhoštěni.

Kromě přísných trestů soud Vietnamce na neurčitou dobu vyhostil z území České republiky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám