Hlavní obsah

Dvacetiletý řidič jel moc rychle a zavinil smrt dvou lidí. Policie případ odložila

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc

Policie odložila tragickou nehodu čtyř osobních aut u olomoucké místní části Nemilany, při které zemřeli loni v listopadu tři lidé. Z vyšetřování vyplynulo, že mezi oběťmi je také viník nehody, který střet způsobil nepřiměřenou rychlostí jízdy, řekla olomoucká policejní mluvčí Petra Vaňharová.

Foto: Policie ČR

Nehoda si vyžádala tři mrtvé

Článek

Policie okolnosti tragické nehody, při které zemřeli dva muži a jedna žena, vyšetřovala několik měsíců. "Začátkem dubna byl případ ještě před zahájením trestního stíhání odložen, a to z důvodu nepřípustnosti trestního stíhání. Z výsledků prověřování vyplynulo, že viníkem dopravní nehody měl být dvacetiletý muž, který při dopravní nehodě zemřel. To znamená, že trestní stíhání nemá být proti komu vedeno," uvedla policejní mluvčí.

Hromadná nehoda zavřela silnici na Olomoucku

Krimi

Nehoda se stala v neděli 14. listopadu mezi Olomoucí a obcí Kožušany-Tážaly na tříramenné křižovatce, kde se střetla čtyři osobní auta.

"Z provedeného šetření vyplynulo, že řidič vozidla Škoda Octavia jedoucí od Kožušan na Olomouc měl výrazně překročit nejvyšší povolenou rychlost mimo obec. V důsledku toho mělo dojít ke střetu s automobilem Ford Galaxy, za jehož volantem seděla jednatřicetiletá žena. Ta se svým vozidlem na dané křižovatce odbočovala," popsala Vaňharová.

Foto: Policie ČR

Nehoda si vyžádala tři mrtvé

Po kolizi vyjel ford mimo vozovku a škodovka pokračovala v jízdě. "V průběhu ní se dostala do protisměru, kde se měla čelně střetnout s osobním vozidlem Škoda Fabia a dále i s automobilem BMW. Obě tato vozidla jela ve směru od Olomouce na Kožušany," uvedla mluvčí.

Nedělní nehoda čtyř aut u Olomouce má tři oběti

Krimi

Bilance nehody byla tragická - vyžádala si tři úmrtí a zranění řidiče fabie. "O život přišel dvacetiletý řidič vozidla Škoda Octavia spolu se svým o dva roky starším spolujezdcem a pětapadesátiletá spolujezdkyně jedoucí v automobilu Škoda Fabia," doplnila mluvčí. Alkohol i drogy za volantem byly u všech řidičů vyloučeny.

Podle zjištění ČTK byla nehoda u Nemilan loni nejtragičtější co do počtu obětí v kraji, ale i v celé zemi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám