Hlavní obsah

Dvacetiletý muž chtěl skočit z nejvyšší budovy v zemi

Právo, Miroslav Homola

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Nejvyšší obytnou budovu v ČR, brněnský AZ Tower s výškou 111 metrů, si vybral k nešťastnému řešení své životní situace už na začátku týdne dvacetiletý muž. Jak policie nyní informovala, podařilo se mu dostat do nejvyšších pater budovy a překonat veškeré zabezpečení.

Záchrana muže z výškové budovy Video: Policie ČR

 
Článek

Policisté z oddělení hlídkové služby se pokusili jeho úmysl zvrátit. Aby mohli být úspěšní, museli přes okno vystoupit na otevřenou plochu ve čtyřiadvacátém podlaží.

„Při jejich příchodu muž seděl na římse s nohama přes okraj budovy. Policistovi se podařilo navázat s nešťastníkem verbální kontakt, tím se snažil získat čas do příjezdu vyjednavače,” uvedl mluvčí David Chlaoupka.

Násilník s nožem v Praze napadá mladé ženy, zaútočil třikrát během noci

Krimi

V jednom okamžiku však muž sestoupil přes okraj římsy a zůstal stát na potrubí asi devadesát metrů nad zemí.

„Vše už začínalo vypadat beznadějně. Policistovi se však nakonec znovu podařilo upoutat pozornost muže, a dokonce jej přesvědčil, aby se vrátil zpět. Při tom podal mladíkovi ruku a už ji nepustil. Tato extrémně nebezpečná akce tak naštěstí dopadla dobře,“ dodal k záchraně života ve výšce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám