Hlavní obsah

Dvacetiletý mladík tloukl matku kladivem do hlavy

– Rožnov pod Radhoštěm
Právo, Jiří Růžička

Vlastní matku napadl kladivem dvacetiletý mladík v Rožnově pod Radhoštěm na Vsetínsku. Před smrtí ji zřejmě zachránil rychlý a nekompromisní zásah městských strážníků.

Článek

„Strážníci vyjeli na zavolání sousedů do jednoho z obytných domů. Dostali informaci, že z bytu v domě na Kulturní ulici se ozývá veliký křik a zoufalé volání o pomoc. Na místě byli během několika minut,“ popsal v pondělí událost, k níž došlo v sobotu, ředitel Městské policie v Rožnově pod Radhoštěm Daniel Vašut.

„Strážníci bušili na dveře bytu, který jim označili sousedé z domu. Během několika okamžiků se dveře rozletěly a z bytu vyběhla žena se zkrvavenou hlavou. Zjistili, že ji syn napadl kladivem,“ řekl Vašut.

Vzápětí se v předsíni objevil i mladík, kterého strážníci na chodbě zadrželi v koutě a izolovali ho od napadené třiapadesátileté maminky. „V útocích již nepokračoval. Další ze strážníků poskytl ženě první pomoc a pomáhal jí uklidnit se ze silného rozrušení,“ doplnil ředitel strážníků.

Ženu odvezla rychlá záchranná služba k ošetření do nemocnice ve Valašském Meziříčí. „Útočníka si převzali policisté. Bylo mu sděleno obvinění z trestného činu zabití ve stádiu pokusu. Kriminalisté na případu dále pracují,“ informovala tisková mluvčí vsetínské policie Ludmila Brousilová.

Doplnila, že pachateli hrozí trest odnětí svobody na tři roky až deset let.

Reklama

Výběr článků

Načítám