Hlavní obsah

Dvaadvacet lidí pašovalo drogy do příbramské věznice, měnili je za tabák a kávu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Příbram
Aktualizováno

Policie obvinila 22 lidí s obchodováním s drogami ve věznici Bytíz na Příbramsku. Dvanáct z nich jsou vězni, zbytek příbuzní a kamarádi. Drogy si předávali na pracovišti.

Foto: Policie ČR

Výbava jednoho z obviněných

Článek

Obvinění ve věku 21 až 63 let pašovali do věznice pervitin a marihuanu. Organizátory bylo pět odsouzených, kteří instruovali známé na svobodě, aby drogy obstarávali. K předání pak docházelo na venkovním pracovišti.

Foto: Policie ČR

Telefon nalezený ve věznici

„Vězni návykové látky poté skrytě pronášeli, například v tělních dutinách, za zdi vězení. Drogy užili pro vlastní potřebu nebo je distribuovali mezi ostatní vězně, z prodeje měli finanční prospěch nebo je měnili za tabák a kávu,“ informovala mluvčí policie Monika Schindlová.

V jednom případě vězeňská služba zachytila balíček se stovkou tlumících léků. Policie při šesti domovních prohlídkách našla varnu, léky, konopí i stříkačky.

Foto: Policie ČR

Nalezené léky

Dvaadvacet osob, z toho pět žen, si vyslechlo obvinění ze zločinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, z přečinu šíření toxikomanie a maření výkonu úředního rozhodnutí. Za mřížemi mohou strávit až deset let.

Foto: Policie ČR

Nalezená varna

Policie ve věznici Bytíz letos provedla již třetí akci zaměřenou na drogy. Celkem bylo obviněno 60 lidí.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám