Hlavní obsah

Dva vykukové inkasovali přes milion za mytí aut, některá ani nebyla v provozu

Právo, Miloslav Hradil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fiktivním mytí aut si dva roky přivydělávali dva muži ve věku 51 a 64 let ze Šumperska. Poškozené firmě způsobili škodu za více než milion korun. Nyní čelí obvinění ze zpronevěry. Právo o tom informovala policejní mluvčí Marie Šafářová.

Foto: Profimedia.cz

Automyčka. Ilustrační foto.

Článek

Případ se podle ní odehrál v šumperské provozovně firmy zabývající se prodejem vozidel a jejich servisem.

Trestní oznámení podala tato společnost loni v červnu poté, co si jeden ze zaměstnanců všiml nesrovnalostí a několikanásobného navýšení výdajů na mytí vozidel během let 2018 a 2019, které zajišťoval externí dodavatel.

„Nyní kriminalisté zahájili trestní stíhání čtyřiašedesátiletého muže jako obviněného ze spáchání zločinu zpronevěry a jednapadesátiletého muže jako obviněného z účastenství ve formě pomoci ke zločinu zpronevěry,“ uvedla mluvčí.

Muž ze Zlína se skamarádil s postiženými, pak z nich vylákal přes milion

Krimi

Starší muž byl podle ní v dané době zaměstnancem poškozené společnosti a jako oprávněná osoba za ni potvrzoval k proplacení doklady za služby spojené s mytím vozidel zákazníků.

Tuto službu pro společnost poskytoval na základě dlouhodobé spolupráce mladší muž jako provozovatel tunelové mycí linky.

Hrozí jim až 8 let

„Na dokladech však bylo účtované a potvrzené také mytí vozidel, u kterých tato služba prokazatelně nemohla být provedena. Jednalo například o auta, která v dané době nebyla provozována. Dále o auta, u nichž technicky nebylo možné tuto službu poskytnout, nebo o vozy, které nikdy nebyly společností servisovány,“ konstatovala Šafářová.

Podvodníci slibovali ženě z Plzně setkání s hercem z Jižní Koreje, cestu zaplatila

Krimi

Během dvou let bylo podle ní neoprávněně účtováno více než 1400 mytí vozidel.

„Svým jednáním způsobili oba obvinění muži společnosti škodu přesahující jeden milion korun. Takto získané finanční prostředky použili pro vlastní potřebu,“ doplnila policejní mluvčí.

Oběma obviněným hrozí až osm let vězení. Vyšetřování kauzy dále pokračuje.

Reklama

Výběr článků

Načítám