Hlavní obsah

Dva vážně zranění po pádech na severu Moravy

Právo, plk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Hned dva pacienty po pádu z několikametrové výšky ošetřovali v sobotu moravskoslezští záchranáři. V prvním případě se zranil muž po pádu ze střechy, ve druhém spadl mladík z budovy.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Jako první se zranil po 18. hodině osmapadesátiletý muž na Frýdecko-Místecku.

„Zůstal při vědomí, přivodil si však vážné poranění hrudníku. Zasahující lékař nevyloučil ani vnitřní poranění v oblasti břicha. Pacient byl po prvotním ošetření šetrně transportován posádkou letecké záchranné služby do Fakultní nemocnice Ostrava,“ uvedl mluvčí záchranářů Lukáš Humpl.

Asi 45 minut před sobotní půlnocí dostali záchranáři informaci o pádu osmnáctiletého mladíka z asi pětimetrové výšky v Leskovci nad Moravicí.

„Utrpěl zranění hlavy a příznaky svědčily pro poranění mozku. Posádky zdravotnické záchranné služby zajistily pacientovi žilní vstupy a podali mu léky i kyslík,“ popsal mluvčí s tím, že i pacient byl po leteckém transportu předán na urgentní příjem fakultní nemocnice.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám