Hlavní obsah

Dva muži a dítě se ztratili při sjíždění řeky Moravy. Našly se člun a vesta

Hodonín
Aktualizováno

Desítky policistů a hasičů pátrají po dvou mužích a šestiletém dítěti, kteří se ve středu na Hodonínsku vydali na výlet člunem po řece Moravě. Do cíle však nedopluli. U řeky pod mostem se ve středu večer našly člun a vesta. Jestli patří ztracené trojici, policisté zatím nevědí.

Foto: Milan Vojtek, Právo

Na místě jsou také potápěči.

Článek

Pátrací akci, které se zúčastnil i vrtulník s termovizí, policisté kolem 18:00 přerušili, do terénu vyrazí znovu v pátek ráno.

Volný první májový den využila trojice k plavbě po řece, která po předchozích suchých dnech byla naprosto klidná s hladinou hluboko pod hranicí jakéhokoli povodňového nebezpečí. V řeči čísel byla středeční hladina na 215 centimetrech, bezmála 3,2 metru pod hranicí prvního stupně povodňového nebezpečí. Do člunu nasedli nedaleko Strážnice a chtěli dojet do přístaviště ve zhruba deset kilometrů vzdáleném Rohatci. Tam ale nedorazili.

Rodina se proto obrátila na policii, ale jediným dosavadním výsledkem pátrání byl nález člunu a plovací vesty v řece, asi dva kilometry pod mostem silnice ze Strážnice do Bzence. „Člun a vestu jsme ve středu objevili, zatím ale neexistuje spojitost mezi nalezenými předměty a pohřešovanou posádkou,“ řekl ve čtvrtek Právu mluvčí hodonínské policie Petr Zámečník.

Foto: Milan Vojtek, Právo

Pátrání po ztracené trojici

Ve čtvrtek ráno se do akce znovu zapojili hasiči a policisté a z Brna vyjeli policejní potápěči. Na pomoc jim přijeli hasiči ze Strážnice a člun s vybavením.

„Na vodě jsou čluny hasičů, potápěči a břehy pročesávají pěší hlídky. My jsme samozřejmě udělali i další kroky. Pátrání v místě bydliště, nemocnicích a podobně však nepřineslo kýžený efekt,“ řekl mluvčí. Stále ale připouští možnost, že skupina mohla někde přenocovat.

Foto: Milan Vojtek, Právo

Pátrání po ztracené trojici

„Pracovníci Povodí Moravy zahradili jez ve Vnorovech. O pomoc nás požádali policisté z Hodonína kvůli pátrání po pohřešovaných osobách,“ informovala mluvčí povodí Gabriela Tomíčková a doplnila, že vodohospodáři se snaží snížit průtok v daném úseku.

Reklama

Výběr článků

Načítám