Hlavní obsah

Dva mladíky srazil v Otrokovicích vlak, když si zkracovali cestu

Právo, Jiří Růžička

Dva mladé muže z Uherskohradišťska srazil vlak projíždějící nádražím v Otrokovicích na Zlínsku. Oba mladíci přežili, záchranáři je převezli s těžkými zraněními do nemocnice. Podle údajů Drážní inspekce se nehoda stala už na začátku února, až v pátek o ní však informovala zlínská policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Ve chvíli, kdy na jedné z kolejí zastavila vlaková souprava směřující do Přerova, projížděl po vedlejší koleji opačným směrem vlak bez cestujících, který ve stanici nezastavoval a směřoval do Starého Města. Dva chlapci si chtěli zkrátit cestu na druhé nástupiště, kam se lze bezpečně dostat pouze podchodem. Přecházeli přes koleje za stojící vlakovou soupravou a nevšimli si právě projíždějícího vlaku za ní,“ popsala mluvčí.

Projíždějící vlak mladíky srazil v rychlosti asi 120 kilometrů v hodině.

Při srážce byl jeden z nich vymrštěn na druhé nástupiště a druhý do kolejiště pod jiný stojící vlak, odkud ho museli vyprostit záchranáři s hasiči.

”Záchranáři dopravili oba chlapce s těžkými zraněními do lékařských zařízení,“ dodala Kozumplíková. Podle ní se na neštěstí nepodílel nikdo další, za nehodu může pouze jejich nepozornost a neopatrnost.

Drážní inspekce nehodu vyhodnocuje

Drážní inspekce nemá podle svého mluvčího Martina Drápala vyhodnocení události ještě k dispozici. „Nehodě byli účastni muži ročník 1998 a 1996. Podle mých informací jednalo o Ex 1349, tedy nejde o manipulační vlak. Rychlost vlaku v době vzniku mimořádné události zatím nemáme,“ doplnil mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal.

Podle jeho dřívějšího vyjádření činila škoda na vlaku 100 tisíc korun.

Novinkám se v pátek ozval i očitý svědek události na nádraží v Otrokovicích, který doplnil podrobnosti případu. „Šlo o soupravu vlaku Leo Expres, která stanicí projížděla opravdu stodvacetikilometrovou rychlostí. Vlak nevezl cestující, mířil do Starého Města, kde má výchozí stanici. Ti mládenci se vydali přes koleje, měli zakrytý výhled a vešli přímo před vlak,” uvedl svědek, který si nepřál být jmenován.

Podle něj lidé v Otrokovicích přecházejí koleje často.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám