Hlavní obsah

Dva lidé zemřeli při požáru domova důchodců

– Nový Jičín • Aktualizováno
Právo, hon

Při požáru domu s pečovatelskou službou v pondělí ráno v Příboře na Novojičínsku zemřely dvě seniorky, další čtyři lidé byli zraněni. Hasiči evakuovali asi 30 osob.

Dva lidé zemřeli při požáru domova důchodcůVideo: hzsmsk.cz

 
Článek

Požár v jednom z bytů pečovatelského domu v Jičínské ulici vypukl asi o půl šesté ráno, na místo vyrazili hasiči. „Evakuovali jsme všechny obyvatele domu, některé jsme museli i budit,“ řekl mluvčí moravskoslezských hasičů Petr Kůdela.

Dodal, že tři lidé byli při požáru zraněni a byli přepraveni do nemocnice. „Škoda je zatím předběžně odhadována na půl miliónu korun,“ řekl mluvčí.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Dům s pečovatelskou službou patří městu Příbor. Starosta Milan Strakoš (ODS) řekl, že obyvatelé budou nyní umístěni v ubytovně domu dětí a mládeže. „Zatím netušíme, jak dlouho bude trvat uvedení pečovatelského domu do původního stavu. Požár vznikl v jednom z bytů, několik okolních je ale také poničeno. Celá ubytovna je od sazí,“ uvedl starosta.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Policisté už vyčlenili speciální telefonní linku pro rodinné příslušníky ubytovaných seniorů. Volat mohou na číslo 974 735 751 příborského obvodního oddělení. "U telefonu je kolega, který má jmenný seznam všech evakuovaných," uvedl mluvčí novojičínských policistů Petr Gřes.

Reklama

Výběr článků

Načítám