Hlavní obsah

Důvěřivý stavitel peníze od herce Stránského nevysoudil, navíc mu ještě musí zaplatit právníka

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Nejenže se nedočkal vyrovnání údajného více než stotisícového dluhu od herce Martina Stránského, ale teď mu musí naopak ještě zaplatit 70 tisíc korun za právníka. Majitel stavební firmy František Bauer definitivně prohrál soudní spor s 50letým hercem, po kterém požadoval peníze za rekonstrukci bytu.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Herec Martin Stránský.

Článek

Krajský soud v Plzni v odvolacím řízení potvrdil prvoinstanční rozsudek, podle kterého Bauer své nároky dostatečně neprokázal. Se Stránským totiž neměl podepsanou žádnou smlouvu, neboť je pojilo dlouholeté přátelství a k uzavření dohody stačilo staviteli podání ruky. Když rekonstrukce bytu skončila a mělo dojít na placení, Stránský podle Bauera fakturu na částku 216 tisíc korun ignoroval. Rozhodl se proto po něm vymáhat peníze soudně.

Herec Stránský vyhrál soud nad stavitelem, ten doplatil na svoji důvěřivost

Krimi

„Že žalobce stavební práce na rekonstrukci bytu žalovaného provedl, je fakt. Sporným však zůstával obsah ústní smlouvy, především jaký byl rozsah díla a jeho cena. Žalobci se nepodařilo unést důkazní břemeno. Logickým důsledkem pak je, že uplatněný nárok neprokázal a nemohl mu tak být přiznán,“ stojí v rozsudku krajského soudu z května letošního roku.

Protože Bauer s žalobou neuspěl, musí Stránskému zaplatit náklady řízení v plné výši. „Nepředpokládal jsem, že s člověkem, se kterým jsem měl dlouholetý blízký vztah, musím dát dohodu na papír. Ještě bych pochopil, kdyby to byl nějaký chudák a neměl peníze,“ prohlásil Bauer.

Pracovali rok

Část peněz, zhruba 60 tisíc korun, mu Stránský poslal na účet až poté, co obdržel předžalobní výzvu k uhrazení faktury. Zbytek herec odmítl zaplatit. Argumentoval tím, že práce byly provedené nekvalitně, a výhrady měl i k rozsahu jejich účtování. „Nikdy nedošlo k řádnému ukončení a předání díla,“ prohlásil před soudem Stránského právní zástupce Daniel Kapitán.

Jakékoli šlendriánství nebo předražení prací ale Bauer rezolutně popřel. „Moji lidé ve Stránského bytě pracovali přes rok. Vycházel jsem mu ve všem vstříc. Chodil za mnou, že by potřeboval udělat ještě tohle a támhleto. Po ukončení prací jsem mu dal rozpočet s konečnou cenou. Dokonce jsem byl ochoten jít pod náklady,“ uvedl dále stavitel s tím, že Stránský neměl při předání bytu ke kvalitě práce žádné výhrady.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám