Hlavní obsah

Duševně nemocný mladík se pokusil upálit v Poličce

Novinky, Ladislav Schejbal, Zdeněk Seiner

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

POLIČKA

O sebevraždu upálením se pokusil v Poličce na Svitavsku v úterý časně ráno jednadvacetiletý mladík. "Byl duševně chorý, v plném invalidním důchodu," oznámil mluvčí svitavské policie Stanislav Dobeš.

Foto: Policie ČR

Kuriózní krádež řeší policisté z druhého plzeňského městského obvodu. Neznámý pachatel v Plzni na Slovanech odcizil z dětského hřiště mobilní toaletu.

Článek

S popáleninami na padesáti procentech těla byl letecky dopraven na kliniku popálenin na pražských Vinohradech. Politický ani jiný motiv nebyl v tomto případě shledán. "Muž ani nezanechal jakékoliv sdělení, proč se o tento čin pokusil," dodal Dobeš.

Mladík podle výpovědi nešťastné matky odešel v úterý ráno mezi pátou až šestou hodinou do dílny za rodinným domkem. V ní našel plechovku se zbytkem nějaké hořlaviny. Tou se na zahradě polil a vzápětí zapálil. Bolest, která následovala, ho přiměla k útěku domů. Na schodech narazil na svou matku, která ho duchapřítomně pod sprchou uhasila.

Po prvotním ošetření pracovníky rychlé záchranné služby byl transportován vrtulníkem na popáleninovou kliniku do Prahy. Jeho zdravotní stav je vážný. Na 36 procentech těla má popáleniny třetího stupně. "Snažíme se pacienta stabilizovat, jeho zranění jsou ale velmi těžká," řekla primářka popáleninového oddělení vinohradské nemocnice Zuzana Kapounková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám