Hlavní obsah

Vrah Ďuričko se soudil s vlastní dcerou o darovaný majetek, neuspěl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Bývalý hoteliér Benedikt Reinhold Diera, dříve Bohumír Ďuričko, který si v minulosti odpykal trest za vraždu Václava Kočky mladšího, prohrál soudní spor o majetek, který převedl na dceru. Nemovitosti od něj získala ještě v době, kdy byl ve vazbě, pak s otcem ale přestala komunikovat, Ďuričko, nyní Diera, chtěl proto majetek zpátky.

Foto: Pavel Karban, Právo

Ďuričko po opuštění věznice v Karviné (30. října 2017)

Článek

O středečním výsledku sporu, který se týká nemovitostí za zhruba 10 milionů korun, informovala MF Dnes. Ďuričko dříve u soudu tvrdil, že ze svých pěti dcer obdaroval jen Nicole. Donutily ho k tomu prý prosby a hrozby od ní a od jeho bývalé ženy Zuzany. „Věřil jsem, že mi bude oporou v době, kdy jsem byl ve vězení, ale hlavně až se vrátím,“ sdělil soudu.

V roce 2017 podle svých slov poprosil dceru před svým podmínečným propuštěním z vězení o finanční dar, aby měl něco do začátku, jenže Nicole prý nic neposlala a nereagovala na něj, ani když už byl na svobodě. Chování dcery bere jako morální újmu.

Dobré mravy neporušila, rozhodla soudkyně

Podle soudkyně Obvodního soudu pro Prahu 6 Zuzany Barochové Dierova dcera Nicole vůči otci neporušila hrubě dobré mravy. Specifikovala, co je hrubé porušení dobrých mravů, které by mohlo být důvodem k vrácení daru. „Nejde o jakékoliv nevhodné chování nebo pouhý nevděk, ale o porušení dobrých mravů, které je soustavné nebo má značnou intenzitu,“ popsala podle listu soudkyně.

Rozsudek obvodního soudu není pravomocný, lze se proti němu odvolat. Diera se jednání neúčastnil kvůli práci v zahraničí.

Bohumír Ďuričko o vězení a plánech do budoucnaVideo: Pavel Karban, Právo

Právní zástupce Dierovy dcery soudu vysvětloval, že majetek byl společným jměním rodičů, kteří se rozhodli, že ho převedou na dceru, až dosáhne plnoletosti. Ačkoliv měla navíc podle advokáta již v minulosti s otcem problematický vztah, chovala se k němu vždy korektně.

Vrah Kočky mladšího Ďuričko opustil karvinskou věznici

Krimi

K vraždě Kočky mladšího došlo v roce 2008 v pražské restauraci Monarch po křtu a autogramiádě knihy tehdejšího předsedy ČSSD Jiřího Paroubka. Ďuričko se tehdy dostal s Kočkou do sporu a třikrát na něj vystřelil z bezprostřední vzdálenosti. Každý výstřel byl smrtelný.

Ďuričko obžalobu dlouho odmítal, Kočku prý zavraždit nechtěl, jen se prý bránil útoku. Podle rozsudku nebyl impulzem ke střelbě pouze samotný útok, ale i provokování a hecování, které mu předcházelo. Ďuričko si odpykal devět let z 12,5 roku vězení, které mu uložil soud. V říjnu 2017 byl podmínečně propuštěn na svobodu. Poté si změnil jméno a začal pracovat jako řidič.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám