Hlavní obsah

Důchodce na Bruntálsku zastřelil svého syna

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bruntál

V rodinnou tragédii se změnila šarvátka mezi 70letým mužem a jeho o 27 let mladším synem v jedné z menších obcí na Bruntálsku. Během hádky důchodce vytáhl svoji legálně drženou zbraň a svého syna zastřelil. Událost se stala už v polovině minulého týdne, o víkendu pak policie staršího muže obvinila z vraždy.

Foto: Alex Švamberk, Novinky

Článek

Policisty na místo přivolala žena, která incident pravděpodobně viděla. „Těžce zraněný muž byl převezen na urgentní příjem. Svému zranění však ve večerních hodinách v nemocnici podlehl. Otec se policistům na místě k činu doznal a zbraň, kterou použil při činu, dobrovolně vydal,“ uvedla krajská policejní mluvčí Darin Majková.

Motivem byly podle ní dlouhodobé neshody mezi oběma muži. Důchodce kriminalistům při výslechu řekl, že se jen bránil. „Uvedl, že jednal v obavě o svůj život. Kriminalisté tuto verzi prověřují,“ řekla Majková.

Vrchní komisař důchodce přesto obvinil ze zvlášť nebezpečného zločinu vraždy. „V případě odsouzení mu hrozí trest odnětí svobody na deset až osmnáct let,“ dodala mluvčí. Obviněný je stíhán na svobodě, protože vzhledem k jeho věku i k okolnostem případu nejsou důvody pro jeho vzetí do vazby.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám