Hlavní obsah

Důchodce měl sex s partnerkou ošetřený smlouvou. Je obžalován ze znásilnění

Právo, Petr Kozelka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jasně stanovená pravidla měl mít „vztah“ devětašedesátiletého právníka v důchodu Martina Pavelky a jeho o dvacet let mladší přítelkyně. Pravidla měla vycházet ze smlouvy, kterou podle obžaloby muž honosící se titulem JUDr. ženu donutil podepsat. V ní se žena měla zavázat nejen k domácím pracem, ale i k nejrůznějším sexuálním úsluhám. Státní zastupitelství takové jednání označilo za znásilnění.

Důchodce čelí obžalobě ze znásilněníVideo: Petr Kozelka, Právo

 
Článek

Pavelkovi nyní hrozí u Okresního soudu v Blansku až deset let vězení. Přitom začátek celého příběhu byl jako z romantického filmu.

Pár se dal dohromady téměř přede dvěma desítkami let. „Venčil jsem pejska a jí se moc líbil. Ten pejsek se jí asi líbil víc než já,“ vzpomínal Pavelka na události, jež položily základ léta trvajícího mileneckého vztahu.

Jenže postupem let se situace mezi milenci měla zhoršovat a Pavelka snad proto, aby si udržel obvyklý standard, přistoupil podle obžaloby k velmi zvláštnímu kroku.

Ženu údajně přinutil, aby podepsala jím diktovanou smlouvu, podle které mu měla o víkendech uklízet jeho chatku na Blanensku a ještě mu poskytovat sexuální služby. Pokud by se vzpírala, měl jí hrozit tím, že rozešle popis jejího sexuálního života do práce, jejím rodičům i dětem. „Holčičko, drž hubu a piš,“ odbyl podle obžaloby námitky své někdejší přítelkyně.

Žena pak musela podle státního zástupce víkend co víkend po několik měsíců docházet do chatky, kde ji kromě drhnutí podlahy čekala ještě práce na uspokojení choutek právníka na penzi. Ten si měl vynucovat nejrůznější praktiky i za pomoci násilí.

Vše jsou prý lži

Sám Pavelka před soudem všechna obvinění šmahem odmítl. „Všechno jsou to lži. Měli jsme běžný intimní vztah, ale dělali jsme jen standardní procedury, žádný orální nebo anální sex, ony v chatě byly také dost omezené prostory. Já jsem se věnoval agrotechnice a produkci, měl jsem špičkové produkty,“ popsal vzletně své zahradničení a jal se zkoprnělému soudu dlouze představovat všechny plodiny, které kdy na zahradě vypěstoval.

„Poslední dobou ale náš vztah ochladl i proto, že jsem měl zdravotní problémy. Předtím jsem byl ve výborné kondici, ostatně jsem bývalý špičkový fotbalista. Tohle celé je jen pomsta za rozchod,“ tvrdil Pavelka.

Obžalovaného se velmi dotklo tvrzení, že se dokonce nechal svým způsobem vydržovat, neboť podle rodičů oběti neměl ani na zaplacení elektřiny a v sousedství prý dokonce kradl dřevo na otop.

„Já jsem měl obchody za milióny peněz!“ rozhorlil se před soudem. „Nevypadáte na to,“ reagoval státní zástupce směrem k poněkud zanedbanému zevnějšku obžalovaného.

Říkala, že to musí dělat, líčila sousedka

S informacemi o problémech ve vztahu se poškozená svěřila své sousedce.

„Nebyla jsem s nimi v ložnici ani v kuchyni, ale viděla jsem na ní modřiny. Prý ji ponižoval a napadl, když s ním nechtěla mít sex. Taky musela podepsat nějakou smlouvu a vyhrožoval jí, že když nebude po jeho, že se jí pomstí a potom si od ní v Blansku nikdo nevezme ani kůrku chleba. Kolikrát od něj přišla úplně vyřízená, já jí říkala, ať tam už nechodí, ale ona že se bojí a že to musí dělat,“ řekla před soudem.

Senát v čele s Michaelou Zummerovou v úterý jednání odročil, aby mohl vyslechnout další svědky a hlavně samotnou poškozenou. Proces tak bude pokračovat v březnu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám