Hlavní obsah

Držgrešle, řekli svědci o muži, ze kterého žena vylákala dvanáct miliónů

Novinky, bad

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Výslechem svědků pokračoval ve čtvrtek proces s Evou Dostálovou Peštovou, která u Městského soudu v Praze čelí žalobě z podvodu. Podle spisu vylákala Peštová ze svého domácího bezmála 12 miliónů korun. Sama tvrdí, že muž jí dával peníze na živobytí, protože se do ní zamiloval. Ženě hrozí za podvod až deset let vězení.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ilustrační foto

Článek

Muž se kvůli Peštové dostal do finančních obtíží. Peštová mu prý tvrdila, že potřebuje peníze na letenku do Kanady, kde jí měla zemřít sestra, na výdaje spojené s přepravou jejího dítěte do Česka a podobně. Peštová to při předchozím líčení popřela s tím, že její sestra je v Kanadě živá a zdravá.

Poté, co poškozený muž vyčerpal své i matčiny finanční prostředky, půjčoval si od bank i známých. Ve čtvrtek tak před soudem vypovídal například otec jeho zesnulé ženy, od kterého si půjčil zhruba 150 tisíc korun. „Přišel, že potřebuje peníze, že je to na dobrou věc. Tak jsme šli do spořitelny a vybrali jsme 100 tisíc. Pak ale přišel znova, že potřebuje ještě. Detaily neřekl s tím, že je to tajné,“ uvedl starší muž, který na dotaz soudu, jaké je postoj poškozeného k penězům, odvětil, že je „držgrešle a sleduje letáky se slevami“.

Jeho syn, který muži půjčil 35 tisíc, vypověděl de facto stejně. Také se nedozvěděl, na co jsou ty peníze, a muže označil za „spořivého šetřílka, který si raději věci udělá sám, aby ušetřil pět korun“. Nutno dodat, že oba muži dostali své peníze zpět.

Schůzka v obchoďáku

Vypovídali také dva muži, kteří byli přítomni schůzce Peštové s poškozeným mužem v obchodním centru. Muž si totiž od svého příbuzného a zároveň obchodního partnera jednoho z nich půjčil dva milióny korun a nyní chtěl dalších sedm set tisíc. Muži to nedalo a se svým známým se šli podívat, kam peníze plynou.

„Když jsme si sedli v Palladiu a zeptali se, o co jde, obžalovaná vstala a odešla,“ uvedl jeden z mužů. Peštová na jeho výpověď reagovala podrážděně. „Pán lže. On se na mě přitlačil a nechtěl mě pustit,“ komentovala Peštová. Muž se ohradil, že Peštová není tak atraktivní, aby měl potřebu se na ni tlačit.

Při výpovědi druhého z mužů se situace opakovala. „Paní už tam seděla. Já neřekl ani půl slova, asi se mě lekla a vystřelila od stolu. Řekla, že tam sedět nebude, že jí chceme ublížit,“ prohlásil svědek s tím, že tam potom nebylo co řešit, tak šel pryč. Na což opět reagovala Peštová: „Pán lže. Řekl mi‚ ty ku..o černá, vocaď neodejdeš, dokud nám nepodepíšeš, že nám dlužíš dvacet miliónů.'“ Druhý ze svědků to prohlásil za nesmysl a tím jeho výslech skončil.

Hlavní líčení bude pokračovat počátkem prosince, výslechem znalců z oboru zdravotnictví a písmoznalectví.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám