Hlavní obsah

Drsnému napadení mezi slávisty muselo přihlížet dítě

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pražská policie pátrá po dvojici mužů, mezi kterými došlo ke rvačce na výjezdu fotbalové Slavie v německém Dortmundu. Drsnému incidentu, který zaznamenala bezpečnostní kamera, musel přihlížet chlapec, který tam byl s napadeným. Policisté pátrají po obou aktérech rvačky, podle policie jsou oba fanoušci Slavie.

Rvačka mezi fanoušky SlavieVideo: Policie ČR

 
Článek

Ke konfliktu došlo mezi dvěma fanoušky klubu SK Slavia Praha (SKS) loni 10. prosince, policie dosud lidi z kamerového záznamu nevypátrala, obrátila se proto nyní na veřejnost.

Před zápasem Ligy mistrů v Dortmundu tehdy v sektoru hostů obstoupila skupinka lidí muže, který byl na stadionu s dítětem, ze záběrů je patrné, že dítě bylo nezletilé.

Srbští rowdies rabovali benzinku na D1 v Praze, brali bagety i plyšáky

Krimi

„Poté muže jeden z fanoušků SKS napadl a chtěl mu odcizit šálu, která byla v půleném provedení, jedna půlka SKS (červeno-bílá), druhá FC Baník Ostrava (modro-bílá). Šála se dala zakoupit na posledním finále Mol Cup mezi uvedenými týmy,“ sdělila ve čtvrtek mluvčí policie Hana Křížová.

„Při incidentu došlo i k velmi hrubému násilí. Útočník držel muže kolem krku ‚v kravatě‘, a poté ho i několikrát surově udeřil pěstí do hlavy. Situace byla o to horší, že napadený muž přijel na zápas se svým synem, který musel celému incidentu přihlížet,“ upřesnila mluvčí.

V Plzni se střetli fotbaloví fanoušci Česka a Kosova, zasahovat museli těžkooděnci

Stalo se

Kriminalisté pátrají jak po útočníkovi, tak po jeho sokovi. „Z dosavadního šetření se podařilo zjistit, že poškozený by měl pocházet z Moravskoslezského kraje,“ dodala Křížová.

Případní svědci se mají hlásit na lince 158. Policie případ vyšetřuje jako loupež, za kterou podezřelému hrozí až desetiletý trest vězení. Podle Křížové se incident původně prověřoval jako výtržnictví, ale po konzultaci se státním zástupcem se paragraf překvalifikoval.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám