Hlavní obsah

Dronem vyplašené zvíře na zahradě na Prostějovsku zahynulo. Chovatel se vrhl na pilota

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Němčice nad Hanou

Potyčku kvůli létajícímu dronu řešili policisté na Prostějovsku. Stroj při přeletu vyplašil zvířata chovaná na zahradě v sousedství, z nichž jedno zahynulo. Chovatel pak pilota vyhledal, napadl a ovládání k dronu mu hodil do rybníka. Policie potyčku vyřešila ve zkráceném řízení.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

O případu ze 7. září informoval v pátek mluvčí policie František Kořínek poté, co jeho kolegové ukončili prověřování.

Čtyřiatřicetiletý muž měl v plánu fotit svou rodinu z dronu, přičemž stroj letěl nad polem a nejméně jednou cizí zahradou u rodinného domu.

„Když přelétal nad zahradou jednoho ze sousedů, mělo dojít k poplašení jím chovaných zvířat a smrtelnému zranění jednoho z nich. Sedmapadesátiletý chovatel v návalu vzteku pilota dronu vyhledal a fyzicky napadl,” popsal mluvčí.

V karanténě se na střeše slezli k hazardu, přistihl je dron

Koktejl

Když při potyčce spadl na zem ovladač dronu, útočník toho využil a hodil zařízení do blízkého rybníka, do vody pak letěl i box s příslušenstvím k dronu.

Incident se nakonec obešel bez zranění, škodu způsobenou na příslušenství k dronu policisté vyčíslili na nejméně 11 000 korun.

Policie podle mluvčího případ prověřovala jako poškození cizí věci a ukončila ho ve zkráceném řízení, v němž se útočník zavázal škodu nahradit.

Dron za desítky tisíc zapomněl majitel v Pardubicích na střeše auta

Krimi

„Let dronem policisté pro podezření z porušení leteckého předpisu postoupili příslušnému úřadu pro civilní letectví k dořešení,” upřesnil Kořínek.

Jak je to s případnou náhradou za uhynulé zvíře, policie neupřesnila. Rovněž nesdělila, jaká zvířata chovatel má, důvodem je podle mluvčího ochrana soukromí.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám