Hlavní obsah

Drogový gang na jihu Čech skončil

Novinky, Milan Koukal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Policisté pochytali devítičlennou skupinu, která prodávala drogy zejména v jižních Čechách. Mezi tamními narkomany distribuovala heroin a pervitin. Čtyři podezřelí byli zadrženi již počátkem prosince loňského roku, zbývajících pět policisté dopadli v těchto dnech.

Foto: František Raszyk

Soutěžní kolo, zde se představovali soutěžní pejsci

Článek

"Vyšetřování ukázalo, že zásobovali i některé erotické kluby v cizině," řekla ve čtvrtek mluvčí policejního prezidia Blanka Kosinová. Policisté u zadržených nalezli desítky gramů drog. Během dvaceti domovních prohlídek objevili tři zbraně a věci, které pocházejí z krádeží. Čtyři členové skupiny již sedí ve vyšetřovací vazbě, o dalších se teprve rozhodne.

Spolupráce různých složek policie

Obě akce řídili detektivové Národní protidrogové centrály. Na zadržení distributorů, kteří drogy získávali především v Praze a v severních Čechách, se podíleli kriminalisté a příslušníci policejních zásahových jednotek. Aktivně spolupracovali pracovníci Celního ředitelství v Českých Budějovicích. Je totiž jasné, že drogy se k nám dostávají i ze zahraničí.

Loni celníci zachytili 75 kg drog

Jiří Hamerník, zástupce vedoucího protidrogového odboru Generálního ředitelství cel upřesnil, že v loňském roce zasahovali ve 313 případech. Dohromady celníci zadrželi 75 kilogramů drog a prekurzorů, což jsou pomocné chemické látky potřebné při výrobě drog.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám