Hlavní obsah

Drogový dealer přišel o peníze a bude mu zabaven i dům

Novinky, Pavel Blažek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Detektivové Národní protidrogové centrály minulý týden v pátek zadrželi čtyřiatřicetiletého drogového dealera polské národnosti, který organizoval nelegální dodávky heroinu do Švédska.

Foto: Vratislav Konečný
Článek

"Švédská policie po něm pátrala zhruba půldruhého roku. Polský dealer žil na našem území legálně jedenáct let," řekl v pondělí na tiskové konferenci o zadržení dealera v operaci Mario šéf NPC Jiří Komorous.

Policisté nalezli při prohlídkách v dealerově domě ve Vestci u Prahy v zhruba 100 gramů kokainu, bankovky v různých měnách v celkové hodnotě sedm milionů korun, 125 nelegálně držených nábojů, digitální váhy se zařízením na balení dávek drogy a velké množství zlata.

Zřejmě bude vydán do Švédska

"Zadržený Polák je nyní ve vazbě. Dali jsme podnět k zajištění nemovitostí, které vlastní. Vydáme ho pravděpodobně Švédsku, kde trestu neunikne," poznamenal šéf NPC. Operace Mario začala v červenci 2001, kdy švédská policie zatkla dva české drogové dealery se zásilkou sedmnácti kilogramů heroinu.

Další vyšetřování švédských policistů ve spolupráci s českou Národní protidrogovou centrálou odhalilo, že organizátorem dodávky byl Polák G. M. Tento dealer byl v Česku již v minulosti trestně stíhán za pašování zlata. Je spolumajitelem firmy, která provozuje pizzerii v Českém Brodě. Má českou manželku a tři děti.

Reklama

Výběr článků

Načítám